Google временно спира дейността на всичките си офиси в Китай заради бушуването на коронавируса. Това бе потвърдено от компанията пред The Verge в сряда. Масовото затваряне включва всички офиси в континенталната част на Китай, както и тези в Хонконг и Тайван.

  В момента офисите са затворени до края на удължената китайска новогодишна почивка. Това е мярка, която правителството взе, за да помогне в редуцирането на разпространението на вируса, като насърчава жителите да останат по домовете си и да се избегне пътуване.

  Това бележи голяма ескалация в усилията на технологичната индустрия да намали риска, свързан с вируса, за който здравните служители казват, че произхожда от китайския град Ухан и е довел до най-малко 132 смъртни случая и повече от 6000 заразени. Поради тесните връзки на индустрията с Китайската република, която е най-големият интернет пазар и световен производствен център, техническите служители редовно пътуват до и от Китай и почти всяка голяма компания в индустрията поддържа офиси в страната.

  Виж още: Най-добрите книги по видеоигри

  Apple и Facebook също ограничиха пътуванията на своите служители тази седмица. От Apple също така казват, че са затворили един от своите магазини за продажба на дребно в Китай и че редовно измерват температурата на своите служители и щателно почистват офис пространствата си.

  Много други компании в света на електрониката, развлеченията, автомобилостроенето и транспорта също са започнали да ограничават пътуванията на служителите и да спират работния си процес, включително някои филмови студиа и дори увеселителен парк на Disney. Както United Airlines, така и American Airlines започнаха да отменят предстоящи полети от САЩ до Китай поради резки спадове в потребителското търсене. British Airways и Lufthansa пък са прекратили всички полети до страната.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: