Nintendo информира потребителите на вътрешния пазар в Япония, че производството и доставките на Switch конзолата и аксесоарите към нея ще претърпят забавяния поради ефекта на новия коронавирус. Датата за предварителни поръчки на най-новата версия на конзолата - Animal Crossig Switch, която беше обявена преди седмица, е изместена от събота до неопределена дата. Компанията се извинява за неприятностите и казва, че ще продължи да следи ситуацията.

Не е ясно дали забавянето ще повлияе на пратките към други места. Nintendo специално говори за хардуера, произведен в Китай и продаван в Япония, но през 2019 година компанията започна диверсифициране на веригата си доставки и изграждане на някои единици в Югоизточна Азия специално за пазара на САЩ, за да се избегнат американските тарифи. За повечето Switch конзоли се спекулира, че са изработени от Foxconn, който държи китайските си фабрики затворени за поне още една седмица.

Виж още: Новият коронавирус – поредният грип или сериозна глобална заплаха?

Компанията също предупреждава, че Ring Fit Adventure също може да изпита по-нататъшни забавяния в Япония. Популярният нов фитнес RPG вече се продава толкова добре на вътрешния пазар, че президентът на Nintendo Шунтаро Фуракава се извини на инвеститорите за липсата на доставки за Източна Азия в рамките на последните 10 дни.

Тагове: