Компанията Thimble Bioelectronics създаде лепенка, която облекчава болката. Тя е базирана на Транскутанна електрическа нервна стимулация (TENS), което е вид терапия, използваща ниско волтажни електронни стимулации, които влияят върху определена болка и я карат да изчезне. Обикновено въпросната стимулация се извършва чрез малък уред, но тази разработка ще улесни значително метода.


Все още няма изнесени подробни детайли за лепенката TENS, но компанията казва, че тя ще има вграден Bluetooth, за свързване със смартфон приложение, което ще следи нивото на болка и нейното постепенно изчезване. Шон Рахими от Thimble Bioelectronics твърди, че лепенката е създадена от необходимостта на много хора да лекуват хронична болка в движение, което често пъти е невъзможно, затрудняващо и доста скъпо.

 

Изобретението ще даде алтернатива за около 1.5 милиарда души в света, които ежедневно се борят срещу хронична болка. Разбира се, изследванията на метода TENS и неговата ефективност са противоречиви, но значителна част от хората, занимаващи се с него го определят като един от най-добрите за подобни проблеми.