Корейският гигант LG Electronics ще представи последните допълнения към портфолиото си от ултратънки gram лаптопи на изложението CES® 2019 в Лас Вегас. В случая говорим за LG gram 17 (модел 17Z990) и 14-инчовият LG gram 2 в 1 (модел 14T990).

Новият LG gram 17 ще предложи по-мощен процесор и по-добра функционалност, балансирайки между технологичните решения в полза на потребителите и лекотата, която доскоро се смяташе за невъзможна за лаптопи с такава големина. 14-инчовият модел е 2-в-1 конверторен лаптоп, който лесно се превръща от лаптоп в таблет и обратно.

Трябва да отбележим, че LG gram 17 е носител на наградата за иновации на CES. Той е придружен с широк WQXGA Full HD дисплей с резолюция 2560x1600 пиксела, и мащаб 16:10.

Големият бонус при LG gram 17 е, че повечето от 17-инчовите лаптопи тежат над 2 килограма, то той е по-малко от 1 килограм и 340 грама, което го прави най-лекия на пазара от този вид. Освен лекотата, новият модел има и батерия с големина 72W с издръжливост от 19 часа и половина с едно зареждане. LG gram също така е издръжлив на прах и екстремни температури.

Моделът е придружен и с осма генерация Generation Intel® Core™ процесор и 16GB DDR4 оперативна памет. Лаптопът идва и с 256GB бърза вътрешна памет и допълнителен слот за хард диск, за максимално пространство за събиране на данни.

Светещата клавиатура с две степени на яркост също е отличителна черта на устройството. Последното предлага и система за пръстови отпечатъци.

Що се отнася до LG gram 2-in-1, то моделът също е носител на награда за иновативност на CES. Устройство може лесно да се трансформира от лаптоп в таблет и обратно. LG gram 2-in-1 разполага с 14-инчов голям IPS тъч скрийн и е изключително лек. Той също покрива изискванията за работа при метериологични условия, включващо високи температури или прах.

Лаптопът идва и с електронна писалка модел Wacom AES 2.0 Pen с 4,096 нива на натиск. Моделът 2-in-1 също така има и защита срещу изпускане и надраскване на диспеля. С батерия от 72W, според LG лаптопът може да работи повече от 21 часа.

“LG gram се развива според изискванията на потребителите – много леки лаптопи, които включват отлични характеристики на работа и портативност.”, споделя Джанг Ик-хуан, ръководител на бизнес дивизията на LG.

Тагове: