Рекордно за руската космонавтика излизане в открития Космос приключи след успешното фиксиране в правилна позиция на ключова антена на Международната космическа станция.

Първоначално мисията трябваше да трае шест часа и половина, но в крайна сметка продължи точно осем часа и 16 минути. Освен че това я направи с рекордна продължителност, космонавтите за малко не се сблъскаха с опасно препятствие.

В края на космическата разходка на Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров възникна проблем. След като двамата успешно подмениха кутията с електроника за ъпгрейдване на антената, тя не се насочи в правилната позиция. Антената - дълго рамо с чиния в края - бе сгъната, преди да започнат ремонтните работи.

От контролния център на NASA в Хюстън съобщиха, че антената функционира, но в руския център свикаха заседание, което да реши дали е необходима още настройка. Командирът Мисуркин и космонавтът Шкаплеров направиха няколко извънредни опита чрез дистанционно управление да насочат правилно чинията.

Световният рекорд за най-продължителна космическа разходка до момента - 8 часа и 56 минути, бе поставен от американските космонавти Джеймс Вос и Сюзан Хелмс през 2001 г.