Диагнозата на 61-годишен американец, чието име остава неизвестно, е особено странна. Занимавайки се с домашно приготвяне на бира, той поглъща бирена мая.

Обикновено тя преминава през храносмилателния тракт бързо и не е вредна за организма. Спецификата не неговата чревна система обаче се оказва подходяща среда за развитието на маята. Съвсем случайно американецът установява, че се напива, когато приема въглехидрати, включително хлебни изделия и газирани напитки.

Захарта в тях реагира на маята и се превръща в алкохол. Червата на мъжа са се превърнали в микро пивоварна, която не може да бъде изключена. Проблемът не е фатален, но пречи на пациента да се храни спокойно и ограничава диетата му. В момента той търси начин да се отърве от инфекцията.

Тук може да прочетете 20 интересни факта за бирата.