Ако през този празничен сезон планирате да си купите дрон, вариантите са доста. DJI ще пусне дългоочаквания Mavic 3, докато Autel Robotics обяви цяла гама дронове както за начинаещи, така и за ентусиасти. Сега Hubsan също дава заявка, като тийзна нов модел дрон за 1300 долара.

Hubsan не крие амбициите си за модела и го описва като дрон "извън пределите на въображението ви". От краткото видео изглежда, че дронът на Hubsan е снабден с по-голям сензор от повечето модели на пазара. Предполага се, че това е сензорът M4/3 и ако Hubsan наистина го предложи на тази цена, това ще бъде много вълнуващо.

Повечето дронове от среден клас по традиция имат 1-инчов Cmos сензор. По-големият размер ще даде на почитателите на въздушната фотография по-добри резултати чрез подобрено качество на снимките при слаба светлина и по-широк цветови спектър.

От регистриран от Hubsan патент личи, че новият дрон най-вероятно ще разчита на шест визуални сензора, които му позволяват да избягва препятствия в пълно 360-градусово поле.

Интересно е, че Hubsan хвалеше избягването на препятствия в обявения наскоро Zeno Mini Pro. За съжаление въпреки компактните размери и теглото под 250 г този дрон разочарова с качеството на видеото и се надяваме, че този път Hubsan ще успее да предложи наистина добър и балансиран модел.    

Снимка: Hubsan

Виж още: Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното ATV в света