Едно от основните предимства на електронните цигари пред тютюневите, възможността за пушене на иначе забранени места, вече не е валидно в Ню Йорк.

С 43 гласа "За" и 8 "Против" градският съвет прие причисляване на електронните цигари към обикновените, тъй като децата не могат да различат двата вида и приемат, че пушенето е обществено прието. Припомняме, че наскоро Ню Йорк стана първият град, вдигнал минималната възраст за продажба на тютюневи изделия от 18 на 21. Макар електронните цигари да са сравнително нова тенденция, те вече формират пазар на стойност 1.7 милиарда долара в САЩ.

Големите тютюневи концерни вече предлага продукти за вейпинг, а цифрите сочат, че все повече пушачи преминават към по-малко вредната алтернатива. Науката все още няма красноречиво мнение относно вредите от вейпинга. Повечето организации са обединени около мнението, че електронните цигари са много по-безвредни от обикновените, но не всички смятат, че те са напълно безвредни. В някои никотинови течности са открити канцерогенни вещества, така че изследванията продължават.

Очакваме електронните цигари да задминат тютюневите до 2047 г.