За завладяващия образ на бягащия мъж се твърди, че може да дешифрира какъв мисловен процес имат хората - и това, което виждате първо, може да е отговорът на въпроса, защо се затруднявате да изпълнявате няколко задачи едновременно.

Опростената снимка показва тъмна фигура, поставена в спринтова поза – но виждате ли я да тича към вас или да се отдалечава?

Нашите мозъци дешифрират двусмислени изображения по различни начини поради различните процеси, докато приемат и обработват информация.

В този случай това означава, че някои любители на илюзиите могат да тълкуват главоблъсканицата като мъж, който тича далеч от вас, а не към вас.

И така, какво означава, ако видите бегача да се приближава?

Според Fact Factories това означава, че имате повече мъжки мозък, което предполага някои от следните характеристики: "Опитвате се да разрешите проблемите си и да преодолеете трудни препятствия в живота, като използвате своите аналитични умения и логическо мислене. Учите много бързо, щом любопитството ви бъде провокирано. Тогава фокусирате цялата си енергия върху проблема, докато не измислите как да подходите към него. Но жонглирането с множество задачи наведнъж не е вашата силна страна - вие по-скоро предпочитате да се съсредоточите върху само едно нещо. След като ви хрумне идея или имате силно изразено мнение за нещо, вие сте готови да го подкрепите с убедителни аргументи, защото сте сигурни в себе си, в страхотните си умения за фокусиране и обръщате внимание на детайлите."

Това означава, че всички останали, които смятат, че фигурата се отдалечава от тях, притежават женски мозък. "След като ви хрумне идея или имате силно мнение за нещо, вие сте готови да го подкрепите с убедителни аргументи, защото сте сигурни в себе си, в страхотните си умения за фокус и внимание. Вие се справяте отлично с няколко задачи едновременно и имате невероятна памет. Това, на което винаги можете да разчитате, са вашата интуиция и отлични сетива."

Каквито и да са вашите резултати, концепцията за необикновената оптична илюзия всъщност има по-важна задача - да разруши митовете за стереотипите за пола. От много години учените се опитват да докажат, че клишетата от рода на това, че "мъжете са по-конкурентни, а жените са по-добри в общуването", трябва да бъдат премахнати и всички да предприемат един по-индивидуален подход към определянето на човешката същност и природа. 

 

Снимка: Pikrepo

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете