Жителите и посетителите на Лондон скоро ще имат на разположение нова забележителност. Това е нов тематичен парк, посветен на Хари Потър и неговия магически свят от култовата поредица. Там ще могат да бъдат разпознати такива важни обекти от филма като улицата за магьосниците Диагон-Али, магазинът за магически домашни любимци, магазинът за магически пръчки на г-н Оливандър и други незабравими вълшебнически търговски обекти. Освен това на разположение на феновете ще бъдат и домовете на Хари Потър и семейство Уизли, както и част от великото училище за магии и вълшебства Хогуортс.

Очаква се паркът да привлече както деца, така и възрастни посетители. Те ще могат поне за малко да станат част от света на Хари Потър - например като разгледат учебните стаи на младите вълшебници, като поиграят за малко на куидич, като надникнат в кабинета на Дъмбълдор и като се полюбуват на закачените по стените портрети на предишните директори на училището. Наистина образите в тях не се движат, както е във филма, а са нарисувани с маслени бои, но изпълнението е изключително реалистично.

Посетителите могат да напазаруват също и от магазина за вълшебни пръчици, да се снабдят с драконова кръв, косми от гривата на еднорог, изсъхнали прилепи, крилати светулки и куп тайнствени отвари, които може да бъдат открити във вълшебническата аптека. В допълнение радост на малки и големи ще доставя посещението в магазините и заведенията за хранене на вълшебното село Хогсмийд. Там може да се купят сувенири за дома от магазинчето за фокуси и магически вкусотии от знаменития магазин за сладкарски произведения.

Разработката на дизайна е дело Стюарт Крейг, който е и автор на декорацията от филмите за Хари Потър. Общата площ на тематичния парк е 15 000 квадратни метра. Очаква се атракционът да бъде окончателно завършен през пролетта на 2012 г.

 

 

Тагове: