Panasonic официално представи на българския пазар своите нови пълнокадрови безогледални фотоапарати LUMIX S1R и S1, заедно с три нови сменяеми обектива от серията LUMIX S. LUMIX S1R и S1 ще включват в комплекта си с универсалния стандартен варио обектив LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. Новия LUMIX S PRO 50mm F1.4 обаче ще се предлага отделно.

Припомняме, че LUMIX S1R и LUMIX S1 бяха отличени и с награда RedDot Design Awards: Продуктов дизайн.

“LUMIX S1R е професионално изграден фотоапарат, с изключителна ергономичност, удобно тяло, добър захват и брилянтно изображение. Автофокусът е изключително бърз и стабилен, и не ме подведе в нито една ситуация. Приятна изненада за мен беше и визьорът – цялата информация, която ти е необходима е там, което е голямо предимство. Стъпвайки на пазара на професионалните фотоапарати за първи път, Panasonic правят доста сериозна заявка със серията LUMIX S.“, споделя известният роден фоготраф Васил Къркеланов.

Сърцето на LUMIX S1 е 24.2-мегапикселовият CMOS сензор. Той е снабден с високоефективен стабилизатор на образа и оборудван с новия процесор Venus Engine.

Предназначен както за фотография, така и за видеозаснемане с професионално качество, LUMIX S1 е конструиран по системата L-Mount и предлага всички творчески предимства на пълнокадровия (Full-frame) сензор с висока чувствителност.

Базирана на системата Leica L-Mount и специално ориентирана към професионална употреба, серията LUMIX S включва фотоапарати и обективи от висок клас. Нещо повече, маркираните с “LUMIX S PRO” обективи би следвало вдигнат летвата дори още по-високо, тъй като оптичните им характеристики отговарят и на строгите стандарти на Leica.

Стремежът на Panasonic е до 2020 г. да разработи най-малко десет обектива с акцент върху моделите “LUMIX S PRO” и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S.