Илон Мъск може и да е милиардер, но той не е типичният сух бизнесмен с поглед само върху парите. Южноафриканецът е доказал, че има момчешки дух, и често реагира емоционално. Така че едва ли може да очаквате, че ще остане безразличен, когато след толкова изпитания новата мощна ракета Falcon Heavy най-сетне полетя в Космоса.

Holy flying fuck, that thing took off (в превод са леко нецензурни думи на възторг, последвани от "нещото излетя"), възкликва Мъск, когато ракетата излита и връщане назад няма.

Няма и как да бъде иначе, имайки предвид колко усилия и средства вложи компанията в този проект.

По-рано тази седмица SpaceX успешно изстреля най-мощната космическа ракета Falcon Heavy (ето какво следва от този момент за компанията). Целият процес мина почти по план с изключение на неуспешното кацане на един от трите ускорителя. Въпреки това мисията завърши успешно, като изведе в орбита към Марс автомобил Tesla с манекен на шофьорското място.

Предприемачът загатва и някои от следващите планове на SpaceX. Той съобщи, че новата версия на капсулата Dragon е почти готова. С нея ще могат да се превозват и хора, като тя ще има основна роля и бъдещите мисии на SpaceX до Марс.