Sony обяви, че ще предложи нова версия на своя сладък робот Aibo на пазара в САЩ.

Новият вариант на механизирания домашен любимец ще използва комплексни камери и сензори, за да изгради план на дома ви, за да може да се разхожда свободно наоколо. Освен това ще може да разпознава до 100 лица и да помни общуването с хора, така че изкуственият интелект на работа да развие уникален характер, който се променя с времето.

„Нито един робот Aibo не си прилича с останалите“, казва Sony.

Но тези функции не са евтини: роботизираното куче струва 2899 долара, което е колкото два лаптопа MacBook Pro от среден клас. Предварителните продажби започват през септември, а доставките ще стартират по празниците. Новият робот ще бъде изложен на Sony Square в Манхатън до 14 октомври.

Първата версия на Aibo бе спряна от продажба още през 2006 г., когато компанията елиминираше по-неуспешните си проекти. През годините обаче роботизираното куче си спечели малка, но сплотена фен общност и когато Sony спря поддръжката на сървърите му през 2014 г., много Aibo собственици похарчиха стотици долари за ремонти и поддръжка.

До момента от оригиналния робот са продадени над 150 000 бройки, а от новата ревизия, която дебютира в Япония през януари – повече от 20 000.

Тагове: