Днес е тъжен ден за всички фенове на симпатичните работи. Mayfield Robotics, компанията зад готиния роботизиран асистент Kuri, затваря врати.

За съжаление тя просто остава без опции, след като не успя да постигне споразумение със своите партньори за финансиране на технологията си. Така Mayfield Robotics ще затвори на 31 октомври, а идеята за Kuri ще остане нереализирана. Дългогодишният ѝ партньор Bosch ще се притече на помощ на служителите, предлагайки им обезщетения и помагайки да си намерят нова работа, включително и в немския концерн.

Новината за тъжния край на компанията отново подчертава основния проблем, пред който производители на домашни роботи като Mayfield са изправени: просто няма достатъчно търсене за тях в сегашния им вид. Колкото и да са готини, те на са нищо повече от гласови асистенти със симпатична визия. Те предлагат някои допълнителни функции спрямо умните домашни колонки и понякога са мобилни, но рядко дават нещо повече, за да оправдаят много високите си цени.

Не че домашните роботи няма да получат разпространение един ден – просто технологията за тях все още не е на нужното ниво.

Тагове: