Един много важен експонат в музея Смитсониън е застрашена: скафандърът на Нийл Армстронг. Костюмът е изработен от 21 слоя пластмаса, включително найлон, неопрен и тефлон. Всички те са податливи на разграждане, но особено тежко е положението на неопрена. С годините той се втвърдява и става чуплив. Поради това още през 2006 г. музеят извади скафандъра на Армстронг от изложбата и го остави на съхранение, за да забави процеса на разпадане. Три години по-късно музеят дори успя да събере над 700 000 долара в Kickstarter за същата цел.

Тези мерки опазиха скафандъра от пълно разрушаване, но все още не са достатъчни, за да предотвратят следите на годините. Сега музейните работници са открили кафяво петно върху костюма, появило се, докато той е бил на съхранение. Това явно се е получило, защото молекули от пластмасовите тръби на климатичната система са попаднали в празнините между молекулите на материалите на костюма. По принцип молекулите в пластмасата не са разпределени по най-ефективния начин и оставят празнини помежду си. Така молекули от външни източници могат да се намесят, карайки оригиналните молекули да се пренаредят и да променят структурата на материала.

В момента музеят усилено строи специална витрина с постоянна температура и влажност, както и въздушни филтри. Именно в нея ще бъде изложен скафандърът, за да се отбележи 50-ата годишнина от кацането на Луната догодина.