Ако се вълнувате от новостите в сферата на космическите изследвания или пък просто искате да усетите какво е да бъдеш истински член на космическа програма, ето нещо, което може да ви бъде наистина интересно.

За повечето хора мечтата да станат космонавти си остава просто един нереализиран порив, тъй като съгласно изпитателните програми на NASA, шансът да попаднете сред малцината избрани е едва 0.16 процента. Space Dashboard обаче ви дава възможност да изпитате почти от първа ръка невероятната атмосфера на космическите изследвания.

Тази уникална платформа представя цели 11 различни потока от информация, които се отнасят за различни неща, случващи се в нашата галактика, че и отвъд нея. Тук наистина може да видите много неща - от предавания на живо от борда на Международната космическа станция до изглед към мрежата Deep Space на NASA. Ще научите прогнози за това откъде най-добре може да наблюдавате Северното сияние, както и ще проверите планетарния К-индекс, показващ силата на геомагнитните бури, които бушуват в момента.

Space Dashboard показва и много друга интересна информация, затова ако имате дори и малък интерес към тази необятна материя, не пропускайте да проверите платформата.

 


Виж още: Virgin Galactic подготвя старта на тестовете на новия си кораб