Ако тоалетната във вашето жилище е в едно помещение с банята, а не е отделена, то трябва да знаете, че има много висок процент по четката ви за зъби да има частици фекалии. Но една компания е намерила начин да се справи с този проблем. Puretta Techonolgy стартира Kickstarter кампания за устройство за стерилизиране на четки за зъби с UV светлина. Puretta има соларен панел за зареждане, за да се пести енергия от електрическата мрежа.

Стерилизацията се извършва с 253.7-нанометрова UV светлина (известна също като "бактерицидна светлина"). Тези светлини могат да бъдат често срещани в лаборатории. Те работят за инактивиране на ДНК на микроорганизми като бактерии и вируси и лампите работят най-ефективно със светлина, варираща от 250 нм до 280 нм.

През юни 2015 г. American Society for Microbiology публикува проучване, което установява, че най-малко 60 процента от четките за зъби в помещения с баня и тоалетна са замърсени с фекални колиформи. По-притеснителното е, че има 80 процента вероятност, че фекалните колиформи не принадлежат на собственика на четката за зъби.

Кампанията на Puretta стартира на 15 август, но вече е преизпълнила заявката си за финансиране с цели 300 процента. Puretta очаква да пусне първия стерилизатор през октомври за около 60 до 75 щатски долара.

 

Тагове: