Вероятно никога не сте виждали китара като тази и вероятно не сте чували също такава като нея. Наречена Circle Guitar, тя позволява да създавате звуци и мелодии, които са невъзможни с обикновена електрическа китара.   

„Като използва механично устройство да дърпа струните вместо човешка ръка, може да надхвърлите онова, което е физически възможно, и да достигнете нови и неизследвани територии на китарната музика“, казва създателят на инструмента Антъни Дикинс.

Всички механични части на китарата са събрани в триизмерно принтирано тяло. На теория благодарение на въртящия се мотор, който може да свири със скорост 250 bpm, китарата може да докосне струните 32 000 пъти за 60 секунди. Подобно постижение е отвъд възможностите дори на китарни виртуози като младия непалец Нирвана Писта, който е записан в Книгата на Гинес като най-бързия китарист на планетата.

Имайки предвид как работи моторът, сигурно си мислите, че китарата ще върши работа само за мелодии, които използват всичките шест струни, но това не е така, тъй като тя има шест суича, които могат да управляват струните поотделно.

А най-хубавото е, че Circle Guitar звучи добре и вече получи одобрението на Ед О’Брайън от „Рейдиохед“. Предстои да научим кога и дали китарата ще се продава.

Снимка: YouTube

Виж още: Нов скоростен интернет рекорд прехвърля 50 Ultra HD Blu-ray диска за секунда

 

Тагове: