YouTube потребителят Даниел Райли отприщи своя вътрешен луд учен, като създаде лазерно задвижвана косачка за трева – олицетворение на нещо, което не трябва да се опитвате да повторите у дома.

Неговото ужасяващо изобретение използва 40-ватова CNC лазерна машина за рязане, която е приблизително 8000 пъти по-мощна от лазерна показалка, както и 3D отпечатан кардан, за да изхвърли нищо неподозиращите стръкове трева в забрава.

Не се заблуждавайте - няма вселена, в която това да е безопасно.

„Няма да отреже пръста ви или нещо подобно“, предупреди Райли във видеото си, „но директен удар в очната ви ябълка, дори само за наносекунда, ще ви направи слепи до края на живота“.

Най-лошото от всичко е, че изобретението на Райли е невероятно неефективно, сече трева и други плевели в тясна греда в продължение на цяла седмица. Резултатът е конусовидна площ от леко опърлена органична материя, готова за зеления контейнер, а не чисто подстригана морава, която бихте очаквали дори от бюджетна косачка.

Дистанционно управлявана лазерна измишльотина, която използва танкови вериги, също не се оказа много по-полезна, покривайки един квадратен метър трева за два агонизиращо дълги часа.

Накратко, това е точно вид изобретение, което бихте видели да измисли YouTube потребител: не да служи на полезна цел, а да накара публиката да се смее.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа