Netflix най-накрая отговори на молбата на многобройните си клиенти и предлагайки възможност да деактивирате автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове, когато сърфирате в началния екран. Ако сте уморени от трейлъри за предавания или филми, които започват да се възпроизвеждат, когато за кратко паузирате за селекция, това е опцията, която ще ви облекчи.

Важното е да знаете, че можете да промените тази настройка само като влезете в Netflix с уеб браузър. За момента няма възможност да го направите от приложението Netflix на вашия смартфон, таблет или телевизор, но процесът и така е достатъчно лесен.

  Ето как да го направите:

 - Влезте в профила си през браузър.

 - Кликнете върху снимката на потребителския си профил в горния десен ъгъл и изберете "Управление на профили".
 

- Изберете профила, за който искате да деактивирате автоматичното пускане. Под опциите за името на потребителския ви профил, езика и родителския контрол ще видите секция за контрол на автоматичното изпълнение.

 - Можете да премахнете отметката от "Автоматично пускане на следващия епизод в сериал на всички устройства", за да предотвратите автоматичното стартиране на следващия епизод, когато стриймвате телевизионен сериал.
 

- Можете също така да премахнете отметката от "Автоматично пускане на визуализации при сърфиране на всички устройства".

Виж още: Добрите новини за Xperia продължават

Тагове: