Вицепрезидентът на Съединените щати се ваксинира срещу коронавируса на живо по телевизията. На Майк Пенс и съпругата му Карън бяха поставени дози от ваксината на Phizer и BioNTech. Целта на акцията беше да се покаже на гражданите, че политиците не само агитират за ваксинация, а също участват в нея.

Именно Пенс оглавява работната група по въпросите на коронавируса в Белия дом. Той зае централно място в кампанията от самото начало и първо посети фармацевтичен завод, където се произвежда ваксината. Вицепрезидентът каза още, че "надеждата е на път" и изрази възхита, че докато редовното разработване на ваксини отнема между 8 и 12 години, САЩ са на път да имат две коронавирусни ваксини и "милиони дози за по-малко от една година".

Лекарите посъветваха семейство Пенс да се върнат след 21 дни за втората доза на ваксина и че може да почувстват известна болезненост около мястото на инжектиране.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп беше силно критикуван, че омаловажи заплахата от коронавируса. Страната е най-тежко ударената от новата болест. Три поредни дни броят на починалите надхвърли 3000 дневно. Очаква се и други известни личности да се ваксинират пред камерите като апел към гражданите.

Лидерите на двете камари на Конгреса - демократката Нанси Пелоси и републиканецът Мич Макконъл, заявиха вчера, че ще се ваксинират в близките дни.

Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън се очаква да се ваксинира следващата седмица.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч