Няколко големи частни компании на световноизвестни предприемачи смятат да завладеят Космоса и да изпратят там съвсем скоро първите туристи. Илон Мъск и Джеф Безос обаче не са единствените колоритни милиардери с поглед в небето, така да се каже. Известният ексцентрик и шеф на Virgin Group Ричард Брансън също се занимава с бизнеса с космически пътувания.

Неговата компания Virgin Galactic обяви, че е извършила нов успешен тест на космическия си самолет VSS Unity и неговия самолет носител WhiteKnightTwo (VMS Eve). Освен това тестът е завършил и с рекорд, постигайки височина от 34 900 метра и максимална скорост около 2093 км/ч.

VSS Unity, известен още и с името SpaceShipTwo, е бил издигнат до около 13 800 метра, преди да бъде пуснат от самолета носител. След това VSS Unity е полетял сам, като това е бил и вторият полет с пуснати двигатели в рамките на последните два месеца. За последно подобен самолет летя с включен двигател през 2014 г., но тогава полетът завърши с разпадане на самолета и смъртта на пилота.

Самолетът е разработен да издържа близо двойно по-високи скорости от постигнатата на последния тест.

Сега времето между полетите беше 54 дни, като Брансън смята, че постепенно компанията ще може да намали този период до само 4 дни, но това ще бъде направено в дългосрочен план.