Google вдъхна нов живот на Google Earth с най-големия ъпдейт от четири години насам. Дигиталното картографско приложение получава нов таймлапс режим, с което потребителите могат да наблюдават промените по нашата планета през последните почти четири десетилетия.

За целта Googleе събрал 24 милиона сателитни изображения от 1985 г. насам и ги е подредил върху 4D сфера на Земята. Предишната версия на този режим от 2016 г. използваше само 5 милиона изображения.

Потребителите могат да изберат конкретни места от планетата, които да видят или да наблюдават как целия свят се променя. За да разглеждате колажа, може да използвате стандартните механики на Google Earth като увеличение, търсене и др.  

Google Earth винаги е бил забавен начин да визуализирате света, но този таймлапс наистина поставя в перспектива промените, които планетата ни е изживяла.

Според Google таймлапсът е най-голямото видео на земята, правено досега. Освен това гигантът е качил над 800 клипа в 4К за онези, които иска повече подробности за конкретен регион. Те могат да бъдат гледани или свалени в 2D и 3D през YouTube, а Google обещава таймлапсът вече да бъде обновяван годишно.

Снимка: Google Earth

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: