Преди броени дни медиите в щата Калифорния получиха безпрецедентен поглед към тунела с дължина от 2 км, който трябваше да бъде абсолютна транспортна революция под столицата на хазарта Лас Вегас. Построен от The Boring Company на Илон Мъск и на стойност 52 милиона долара, тунелът все още не е нищо повече от доста скъпа дупка през недрата на земята, през която хората карат доста бавно своите коли. Ако не друго, то The Boring Company поне оправда своето име.

Демонстрацията се очакваше с голям интерес, тъй като тунелът до момента беше показан преди всичко като концепция. Сега най-сетне отсечката Las Vegas Convention Center Loop е завършена и The Вoring Company позволи на специално избрани журналисти да я пробват. Тунелът трябваше да демонстрира на практика гъвкавостта и устойчивостта на идеята, но почти завършеният продукт изглежда доста различно от това, което първоначално очаквахме.

Тунелът трябва да превозва пътници до три станции, една от които е под земята, а две отгоре.

На практика обаче разочарованията са много. Първо, мащабите са много по-малки от очакваното и второ, автоматичните платформи за колите от оригиналната концепция липсват. Вместо това трябва да карате сами автомобилите си по старомоден начин и всичко, което тунелът прави, е да превърне 15-минутна разходка в няколкоминутен преход с кола.

 

Снимка: The Next Web

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега