Стигането до Луната вече не е невъзможно, но хората все още не са създали дългосрочно жизнено пространство на нейната повърхност. Ако обаче искаме да станем междупланетен вид, японските изследователи казват, че вероятно ще се нуждаем от тяхната новопроектирана лунна база с изкуствена гравитация.

Екип от експерти от университета в Киото и строителните съветници на Kajima Corporation разкриха макети на коничната въртяща се структура на конференция миналата седмица, демонстрирайки нещо, което изглежда като стъклена утопия, пълна с щастливи хора, някои от които дори карат лодки из покритата с вода вътрешност на сградата.

„Признавайки, че „1G е идентичността на човечеството“, ние предлагаме мрежа с изкуствена гравитация“, пише екипът в преведено от Google изявление за пресата. „Денят, когато хората ще живеят в Космоса, на Луната и Марс, е неизбежен.“

Въртящата се сграда прави пълно завъртане на всеки 20 секунди. Нарича се „Стъклото“ и използва центробежна сила, за да пресъздаде нивата на гравитация, които хората познават.

Снимка: Unsplash

Виж още: Япония предвижда затвор за онлайн обиди