Япония се подготвя да изстреля необичаен космически кораб в ниска околоземна орбита. Наполовина сателит, наполовина молитвен храм, необичайната машина е съвместен проект на компанията Terra Space и храма Дайгоджи, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Terra Space е сателитна компания, базирана в Киото, чийто космически храм трябва да бъде изстрелян през 2023 г. Очаква се активният живот на необичайния сателит да бъде между пет и десет години в зависимост от неговата траектория. След това той ще изгори в атмосферата и ще се слее с вселената.

Сателитът се състои от две части, като първата е комуникационна, а втората ще предава молитви, които ще се изпращат от наземния храм по безжична комуникация. Информацията се съхранява в паметта на космическия храм и ще се запази по време на неговия престой в орбита. Мобилно приложение ще позволи на вярващите да следят положението на храма в реално време.

Първият по рода си космически храм ще бъде в ниска орбита на около 450 км над Земята и ще се движи около планетата ни доста бързо, правейки една обиколка на всеки 90 минути.

Най-напред е планирано пробно изстрелване за 2022 г., а в завършен вид сателитът трябва да бъде изстрелян година по-късно.

Снимка: SlashGear; Gounjispace

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

Тагове: