Хората, които посещават Световното първенство по футбол в Катар, не трябва да пропускат всички статистики на играчите, които биха видели, докато гледат мачове по телевизията. Приложението FIFA+ има функция за разширена реалност, която позволява на феновете да гледат подобни на VAR повторения и алтернативни ъгли на камерата.

FIFA казва, че само хора, които посещават мачове лично, имат достъп до FIFA+ Stadium Experience. Според видео на организацията, което придоби популярност, за целта потребителите могат да насочат камерата на телефона си към терена. Ще се появи наслагване, което им позволява да докоснат играч, за да видят неща като неговата скорост на движение и индивидуална топлинна карта.

Повторенията на VAR могат да бъдат полезни за тези, които са на стадиона, но не са наясно защо съдията е взел определено решение. При ситуацията с победния гол на Япония срещу Испания в четвъртък изглеждаше, че топката излезе извън играта. Първоначално реферът отмени гола, но после коригира решението, след като VAR показа, че част от топката е останала в границите. Възможността да видят VAR повторението на телефона си може да е помогнало на присъстващите фенове да разберат отсъждането, особено ако са го пропуснали на големия екран.

AR наслагването изглежда готино нововъведение и може да добави към изживяването да сте на стадиона за някои хора. От друга страна, това е Световното първенство и вероятно преживяване, което се случва веднъж в живота. Понякога е добре да държите телефона си далеч и да бъдете наистина потопени в това, което се развива около вас.

Снимка: Unsplash

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера