Поредицата Counter-Strike може би ще се сдобие със следващо заглавие след повече от десетилетие от появата на изключително популярната игра Counter-Strike: Global Offensive. Въпреки че съобщенията за предстоящи игри на Valve не са рядкост (и обикновено не водят доникъде), последният слух за надеждата за продължение идва от изтичане на информация от Nvidia и току-що публикуван доклад на ветерана в областта на спортните игри Ричард Люис.

Слуховете за нова Counter-Strike се появиха този път, когато се установи, че графичният драйвер на Nvidia, който излезе миналата седмица, съдържа поддръжка за Counter-strike 2 и няколко съответни изпълними файла - cs2.exe и csgos2.exe.

В допълнение към това публикуваният наскоро доклад на Ричард Люис се позовава на запознати източници и интересното е, че те твърдят, че бета-версия ще има до един месец. Съобщава се, че новото заглавие ще бъде базирано на енджина Source 2, който задвижва хитовата VR игра Half-Life на Valve: Alyx.

В доклада на Люис се казва още, че като характеристики на тази нова онлайн шутър игра ще бъдат налични 128-часови сървъри и подобрени системи за мачмейкинг. Освен това Valve очевидно вече е започнала да тества играта, като е поканила професионални играчи на Counter-Strike в офисите си.

Ако всичко това е вярно и бета-версията ще бъде представена този месец, феновете могат да очакват анонса на Counter-Strike 2 от Valve през следващите седмици. Както винаги обаче, приемайте тези съобщения и изтичания на информация с известна доза недоверие, докато не се появят потвърждения от официални източници.

Снимка: Unsplash

Виж още: Destiny 2 с нов експанжън и нов рекорд за едновременни играчи в Steam 

 

Още от Play