YouTube вече използва машинно обучение, за да маркира неподходящо съдържание в сайта, но компанията ще разшири начина, по който прилага тази технология. От есента YouTube ще използва AI, за да добавя възрастови ограничения автоматично към неподходящи клипове.  

Освен това YouTube ще направи максимално трудно това деца да заобикалят тези рестрикции. Ако малчугани се опитат да гледат забранено видео от друг сайт, Google ще ги пренасочи към YouTube, където да се логнат и да докажат, че са над 18 години. По този начин, където и да бъде открито видеото, то ще бъде гледано само от подходящи хора.

Google споделя, че хората, които качват съдържание, маркирано като неподходящо от алгоритъма, ще могат да обжалват решението. Освен това AI рестрикциите няма да се отразяват на приходите на създателите на съдържание.

Това е поредният опит на Google да превърне YouTube в подходяща за деца и родители платформа. През 2019 г. YouTube плати 170 милиона долара, за да уреди извънсъдебно спорове, че незаконно е събирал данни от деца, които гледат видео там.

Снимка: Flickr

Виж още: Изтегли или обнови phyre от AppGallery и може да спечелиш Huawei P40 Pro

 

Тагове: