Netflix ще предложи нова интересна оригинална продукция, която задълбава в мрачните дебри на изкуствения интелект. Тя се нарича Osmosis и представлява френски сериал, действието в който се развива в близкото бъдеще. Група парижани се записват за експериментална програма за запознанства, при която изкуствен интелект намира техните сродни души от голяма база данни.

След това нещата стават доста мрачни.

Изкуственият интелект на име Мартин управлява участниците като марионетки и си играе с техния разум и чувства. Освен това младежите носят биометрични етикети, които пораждат различни реакции при докосване.

Сериалът изглежда сякаш е създаден от алгоритъм, захранен с епизоди на Black Mirror и филми на Дейвид Линч. Когато бе поръчан през 2017 г., Osmosis стана едва вторият оригинален френски сериал, получил зелена светлина от Netflix. Миналата година ЕС въведе нови разпоредби, които задължават стрийминг компании като Amazon и Netflix да създават поне 30 процента от съдържанието си в Европа. Тогава Netflix обеща, че само за година ще увеличи европейското съдържание от 140 сериала и филма на 221.

Още от Play