Новата продукция “Властелинът на пръстените” на Amazon се очертава като безпрецедентно скъп сериал дори за мащабите на дигиталния стрийминг.  

Най-напред гигантът плати 250 милиона долара само за правата върху епичната трилогия на Толкин, а целият бюджет на сериала може да надхвърли един милиард долара. Сега научаваме, че в тази масивна сума са заложени поне пет сезона от основния сериал заедно с поне един спин-офф.

Работата по “Властелинът на пръстените” трябва да започне най-късно до две години, но преди това Amazon трябва да се споразумее с Warner Bros. в случай, че реши да използва нещо от филмите на Холивудското студио в допълнение към книгите. Режисьорът на кино трилогията Питър Джаксън се спряга за изпълнителен продуцент на сериала, макар още да не се е стигнало до споразумение. 

“Живеем в епоха, в която стрийминг компаниите вдигат много цените на продукциите. Мисля, че Amazon следва примера на холивудските студия и залага на известни и познати марки. Те знаят, че при това изобилие на съдържание трябва да имаш нещо, с което да приковеш зрителското внимание към екрана и именно марка като “Властелинът на пръстените” може да го направи”, коментира Питър Нелсън, адвокат на режисьора, който води преговорите между него и Amazon.

Още от Play