„Наши момчета“ на HBO проследява в десет епизода реални събития, поставили началото на войната в Газа – разследването на убийството на три израелски и едно палестинско момче в Израел. Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел, и само 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода достига 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и зрителите го описват като „толкова нагнетяващ, че забравяш да дишаш“, „напрегнат и каращ те да се замислиш“, „превъзходната игра е една от причините да продължаваш да следиш тази трудна за гледане поредица“.

През лятото на 2014 г. трима израелски тийнейджъри са отвлечени и убити от членове на Хамас. Израел е шокиран, разтърсен и ядосан. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински тийнейджър от източен Йерусалим е открито в гората в западните покрайнини на града. В следващите дни Симон – агент от отдела по вътрешен тероризъм на Шин Бет, започва да разследва убийството. По същото време родителите на убитото момче поемат по мъчителния и дълъг път на справедливостта и утехата.

Прочети още: Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

Мини сериалът е базиран на действителните събития, довели до избухването на войната в Газа, последвала разследването на убийството на Мухамад Абу Кдеир и разказва историята на всички замесени – израелци и араби, чиито животи са променени завинаги след случилото се.

Създатели на драматичния сериал са Хагай Леви, Тауфик Абу Уейл, Джозеф Сидър. Копродуциран е и от Майкъл Ломбардо, който в периода 2007 - 2016 е програмен директор на HBO в Щатите.

Към момента са достъпни първите три епизода за онлайн стрийминг в HBO GO. Нов епизод ще излиза всеки вторник.

Трейлър:

Тагове: