„Геният“ се завръща със своя втори сезон! Великолепният документален сериал на National Geographic продължава с разказването на историите на великите умове на ХХ век. Следващите десет епизода ще се съсредоточат върху не кой да е, а върху легендарния художник Пабло Пикасо. Сериалът ще изследва отдадеността на Пикасо към творчеството, приноса му към съвременното изкуство и бурния му личен живот. Ще се запознаем както с музите и вдъхновенията му, така и с нощния живот на романтичния Париж и еротиката в Града на любовта.

Вторият сезон на “Геният” е сниман на много от локациите, къде е живял и работил самият Пикасо, като Малага, Испания. Това е родното място на (пригответе се!) Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Руис Пикасо, както и на Антонио Бандерас, който ще го играе в по-голямата част от продукцията. Младият Пабло ще ни бъде представен от Алекс Рич (“Истински детектив”). Клеманс Поеси (“Финалният портрет”) пък ще изиграе една от големите изгори на художника - Франсоас Жизо. Единствената жена, достатъчно силна, че да издържи на страховитата му енергия и след това да продължи с живота си. Друга от прословутите музи на Пикасо, Мария-Тереза Валтер, ще бъде изиграна от Попи Делавин (“Kingsman: Златният кръг), a в ролята на френската художничка и модел Дернанде Оливие ще влезе Ашлин Франсиози (“Игра на тронове”).

Останалата част от звездния състав се завръща от номинирания за “Еми”, “Златен глобус” и “САГ” първи сезон, но в други роли. Тук са Саманта Коли (“Лов на вещици”) в ролята на фотографката Дора Маар, Ти Ар Найт (“Анатомията на Грей”) като един от най-старите приятели на Пикасо - Макс Яков, Сет Гейбъл (“Салем”) ще изиграе поета Гийом Аполинер, а Джони Флин (“Болен от любов”) ще се превъплъти във френския актьор Ален Кюни.

Ще може да гледате "Геният: Пикасо" всяка седмица от 22 април от 21:55 по National Geographic. Следващата седмица ще имаме удоволствието да изгледаме премиерния епизод на сериала и ще споделим първите си впечатления от него. Дотогава си припомнете страхотния първи сезон, а може и директно да го преизгледате.