Само няколко месеца ни делят от официалната премиера на Apple TV+ и ново проучване на The Wall Street Journal ни разкрива някои любопитни детайли. Докладът показва, че компании като Amazon и Netflix значително са увеличили бюджетите на авторските си продукции през последните години. В началото Netflix са харчили по $4.5 милиона на епизод на House of Cards, а сега сумите са се удвоили, дори утроили - между $8 и $15 милиона.

При Apple сумата е около $15 милиона на епизод на sci-fi драмата See. В продукцията участва Джейсън Момоа от Game of Thrones и Aquaman. Сериалът е описван като „драма около създаването на един нов свят“, а действието се развива векове напред.

Очакваше се отпуснатият бюджет за авторските шоута и предавания на Apple да е $1 милиард, но не е сигурно дали не е бил превишен. Миналата година се появи информация, че Дженифър Анистън и Рийс Уидърспун са прибрали сериозни чекове от по над $1.25 милиона за драмата си The Morning Show.

Apple TV+ ще стартира през есента, но ще има сериозна конкуренция от страна на HBO и Disney. Все още няма информация колко ще струва абонаментът за услугата.

Вижте още: Samsung вече ще предлага приложенията Apple TV и AirPlay в своите телевизори

Оцени:
Рейтинг: 5