До юнската конференция WWDC 2023, на която Apple ще представи iOS 17 и iPadOS 17 съответно за iPhone и iPad, остава малко време. А според нов доклад на Bloomberg очакваното приложение за проследяване на настроението на iPhone ще бъде една от ключовите функции, които ще видим в iOS 17.

Приложението беше описано по-рано в Wall Street Journal като своеобразно приложение за водене на дневници, което ще ви помогне да записвате дните и настроенията си; то ще "анализира поведението на потребителите, за да определи какъв е типичният ден, включително колко време се прекарва у дома в сравнение с други места и дали даден ден е включвал нещо извън нормата" и ще може да записва историята на обажданията и съобщенията ви.

Новият доклад добавя малко повече подробности и сега сме още по-заинтригувани.

Според Марк Гърман от Bloomberg приложението ще включва "водене на бележки и по-силен социален елемент". Това е интересно, като се има предвид, че в предишни доклади се твърдеше, че Apple набляга на неприкосновеността на личния живот в това приложение.

Изглежда, че става въпрос за две отделни функции, създадени да работят заедно и събиращи различна информация - стига да сте готови да я споделите.

Интересно е да видим какви иновации смята да внесе Apple в този понастоящем доста наситен сектор.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple слага край на My Photo Stream