През февруари 2022 г. магазинът за приложения на Amazon в Windows 11 стартира в публична бета-версия. Първоначално потребителите имаха достъп само до около 50 приложения за Android, но след премахването на някои ограничения скоро до хиляди приложения за Android ще бъдат налични.

Сега Microsoft обяви, че предстои промяна в Amazon Appstore в Windows 11. Компанията вече позволява на всеки разработчик със съответния акаунт да изпраща приложения за разпространение в Windows 11. Съответно потребителите вероятно ще видят значителен приток на приложения за Android, които могат да изтеглят.

Както беше споменато по-рано, когато магазинът за приложения стана публично достъпен, имаше само около 50 приложения за Android, които бяха съвместими с Windows 11. По-късно Microsoft увеличи този брой до над 20 000. Понастоящем се съобщава, че в Amazon Appstore има над 50 000 приложения за Android, но те няма да бъдат достъпни веднага.

Преди да бъдат готови за работа в Windows, разработчиците ще трябва да изпратят приложенията си за тестване. За да улесни този процес, Microsoft предостави ръководства за това как да направят своите приложения съвместими с подсистемата на Windows за Android (WSA). Тези ръководства се фокусират върху промяната на размера на прозорците и нативното картографиране, за да се адаптират към различен форм фактор.

В момента Amazon Appstore е достъпен в 31 държави на девет пазара. Това включва САЩ, Япония, Обединеното кралство, Франция, Италия, Испания, Канада, Австралия и Германия. Microsoft също така обяви, че потребителите на Microsoft Store вече ще могат да получават резюмета на отзиви, генерирани от изкуствен интелект, които обобщават отзивите на клиентите и подчертават най-важните подробности.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бил Гейтс смята, че AI ще направи търсачките излишни