Според съобщение от миналата седмица Apple планира да прекрати My Photo Stream на 26 юли 2023 г. Безплатната услуга се предлага от пускането на iCloud през 2011 г. Идеята на My Photo Stream беше да съдейства при качването в iCloud на до 1000 броя изображения и видеоклипове от последните 30 дни. My Photo Stream предхожда iCloud Photos и предоставя на потребителите на Apple начин за достъп до техните изображения и видеоклипове на повече от едно устройство. Забележително е, че съдържанието, качено в iCloud чрез My Photo Stream, не се брои за лимита за съхранение в iCloud, въпреки че не се записва с пълна резолюция. 


В документ за поддръжка, забелязан от MacRumors, Apple казва, че My Photo Stream ще спре автоматичното качване на снимки на сървърите на компанията на 26 юни 2023 г. В този момент вашите снимки и видеоклипове ще останат в iCloud за 30 дни до официалното спиране на 26 юли. Тъй като всяка снимка и видеоклип, качени в iCloud чрез My Photo Stream, се съхраняват в оригиналния си формат и резолюция на поне едно от вашите устройства на Apple, няма да загубите никакви скъпи спомени като част от процеса на изключване. Въпреки това, ако искате да имате достъп до конкретно изображение на конкретно устройство, Apple препоръчва да го запишете във Photo Library на това устройство преди 26 юли.  
На iPhone и iPad можете да запазите изображение от своя My Photo Stream, като отворите приложението Photos, преминете към албума My Photo Stream, изберете снимката, която искате да запазите, и след това докоснете бутона Share, за да я запазите в библиотеката си. Apple завършва документа за поддръжка, като отбелязва: "iCloud Photos е най-добрият начин да поддържате снимките и видеоклиповете, които правите, актуални на всичките си устройства и безопасно съхранени в iCloud".

Снимки: Unsplash

Виж още: Без паника: има причина батерията на вашия iPhone да се изтощава по-бързо от обикновено

Тагове: