Едно от нещата при закупуването на нов телефон е, че при разопаковането на устройството често ви очаква актуализация на системата. Съобщава се обаче, че Apple работи по решение на този проблем.

Журналистът от Bloomberg Марк Гърман съобщи в своя бюлетин Power On, че Apple работи по начин, по който магазините на дребно да ъпдейтват безжично iPhone, без да отварят опаковката.

По-конкретно Гърман твърди, че служителите на магазините ще могат да поставят запечатани кутии с iPhone върху устройство, подобно на подложка. След това това патентовано устройство ще може безжично да стартира iPhone, да актуализира системния софтуер и отново да изключи телефона.

Смята се, че тази технология ще се появи в магазините на Apple преди края на годината. Така или иначе, надяваме се конкуренти като Samsung да предлагат подобно решение в своите магазини, тъй като то би могло да бъде изключително удобно по няколко причини.

От една страна, можете веднага да използвате телефона си, без да чакате да се изтегли актуализация и да рестартирате телефона си. Това би могло да бъде удобно и за хора, които нямат бързи интернет връзки (например в селски или слабо обслужвани райони), така че да не им се налага да чакат с часове или да използват лимита си за данни за актуализация на софтуера. И накрая, това би могло да намали броя на оплакванията на клиентите, тъй като софтуерните актуализации ще решават много проблеми, които не са налични в кутията.

Снимка: Unsplash

Виж още: Рядка награда за служител от Apple и неизползван оригинален iPhone отиват на търг

 

Тагове: