Изглежда, че екологичният подход на Apple обрече новите калъфи за iPhone 15 от вида FineWoven на провал. Според запознати компанията дори е изпратила нова инструкция до служителите си в търговската мрежа с насоки как да отговарят на въпросите на клиентите за неща като структура на материала, издръжливост и други спецификации на FineWoven.

Инструкцията гласи: "Възможно е да получите въпроси от клиенти относно външния вид на новия материал FineWoven, как се износва с течение на времето и как да се грижите за него", пише Apple. Това навява на мисълта, че Apple знае, че всички мразят материала FineWoven, а служителите в търговската мрежа понасят тежестта на много от оплакванията.

"Можете да информирате клиентите, че материалът FineWoven е изработен от луксозен микротекстил с мека, но издръжлива текстура, наподобяваща велур", обяснява Apple.

Що се отнася до опасенията, свързани с издръжливостта, Apple казва, че служителите на дребно трябва да кажат на клиентите, че калъфите FineWoven "може да изглеждат различно и да се появят следи от износване с течение на времето, тъй като влакната се компресират при нормална употреба".

Друго ключово нещо, което Apple иска служителите на дребно да посочат: "Някои драскотини могат да намалеят с течение на времето". Apple също така повтаря, че "аксесоарите MagSafe върху калъфа FineWoven с MagSafe ще оставят леки отпечатъци" - нещо, което тя за първи път посочи по-рано този месец.

"Това е подобно на кожата и много други материали", казва компанията в новата бележка.

И накрая Apple казва на служителите как трябва да се почистват аксесоарите FineWoven:

Потопете кърпа без власинки в чиста вода.

Изстискайте я, докато стане съвсем леко влажна.

Потъркайте внимателно кърпата върху повърхността FineWoven в продължение на 1 минута.

Бележката е подобна на документа за поддръжка на Apple "Как да почиствате продуктите си Apple", който включва раздел за новите калъфи FineWoven. Ясно е обаче, че Apple е запозната с оплакванията и иска да се увери, че служителите на дребно са на една и съща страница за това как да отговарят на всички въпроси или оплаквания, които могат да получат.

Снимки: Apple

Виж още: Ето колко ще ви струва iPhone 15 Pro Max спрямо месечната заплата в различни страни

Тагове: