Преди повече от една година, по време на Connect 2022, Meta обяви че аватарите от метавселената съвсем скоро ще добият по-завършен вид. Е този ден явно е дошъл, защото аватарите последната бета-версия на софтуера Quest вече могат да се похвалят с крайници.   
Няма да видите краката на аватара си, когато погледнете надолу, както посочва UploadVR. Те ще се виждат само в трето лице или когато се гледате във виртуално огледало (подобно на много игри с шутъри от първо лице). Това е логично, тъй като в нито една от настоящите потребителски системи за виртуална реалност няма опция за проследяване на краката. Това означава, че Meta не трябва да се притеснява твърде много за точните анимации на краката, нали така?  
Освен това изглежда, че краката на вашия аватар няма да се сгъват, когато клякате или сядате. Това може да направи нещата малко неудобни, когато се опитвате да поддържате зрителен контакт (доколкото това е възможно във VR пространството) с друг потребител. 


Краката все още не са налични във VR версията на Horizon Worlds, но би трябвало да ги видите в мобилната и уеб версията, ако сте сред потребителите, които ги тестват. Любопитно е, че миналата година Meta заяви, че "краката първо ще се появят в Worlds", преди да си проправят път към други преживявания, подходящи за аватари. UploadVR също така отбелязва, че Meta не е актуализирала публично своя комплект за разработка на софтуер за аватари, така че външните разработчици, използващи този набор от инструменти, също все още не могат да си играят с краката във виртуалните пространства на компанията. 
Говорител на Meta потвърди, че през следващите няколко седмици всички потребители ще започнат да виждат крака на аватари във версиите за виртуална реалност на Quest Home и Horizon Worlds. 
Междувременно компанията със сигурност ще има много VR новини за обсъждане на Meta Connect следващия месец. Едно нещо, което знаем със сигурност за събитието, е, че Meta ще разкрие много повече за Quest 3. 

Снимки: Meta

Виж още: Facebook и Instagram се съгласиха с условията на ЕС

Тагове: