Шая ЛеБьоф няма да влезе отново в ролята на сина на Индиана Джоунс в следващия филм от приключенската поредица. Новината бе потвърдена от сценариста на лентата Дейвид Коп ("Мисията невъзможна"), който призна, че персонажът на ЛеБьоф не участва по никакъв начин в събитията.

Новината не е изненадваща, предвид че Стивън Спилбърг и актьорът влязоха в конфликт скоро след края на снимките на предния филм. Много е вероятно и Спилбърг да не иска да свързва новия филм с разочароващият "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп". Прочутият режисьор преди време дори играеше ролята на ментор на младия ЛеБьоф, подкрепяйки го за участие в Disturbia и Transformers, но изказвания на актьора именно за последния "Индиана Джоунс" развалиха добрите им отношения.

Indiana Jones 5 ще бъде създаден и без легендарния режисьор Джордж Лукас, което вече е изненадваща и разочароваща новина. Това ще бъде първият филм от поредицата, в който Лукас няма да има участие.

Indiana Jones 5 трябва да бъде на голям екран на 10 юли 2020 г. Коп се надява, че новите приключения на Инди ще са следващият голям проект на Спилбърг след драмата The Post, която ще излезе този декември.

"Към момента изчакваме. Кога ще започнем? Това зависи от г-н Спилбърг и г-н Форд", обяснява Коп пред EW, разпространено от Collider. Към момента няма много информация за сюжета, но най-общо в центъра му попада ценен артефакт, който много хора искат да имат. "Имаме сценарий, с който до голяма степен сме доволни. Работата ще бъде сериозна", добавя той. 

Тагове:
Още от Play