Disney и Marvel удариха истинска златна жилка с премиерата на „Черната пантера“, която се превръща в петия най-успешен кинодебют в историята на Съединените щати.

За първите три дни от появата си, супергероичният епос е изкарал 192 милиона долара и според Box Office Mojo в края на прожекциите на четвъртия ден, тази сума може да скочи до 218 милиона. Това е и най-успешната премиера в историята на месец февруари изобщо.

През изминалия уикенд новото попълнение в кинематографската вселена на Marvel направи своя дебют в 48 държави, които изключват някои от най-големите пазари по света – Китай, Русия и Япония, където тепърва предстои премиерата на "Черната пантера" и допълнителен скок в приходите.

Извън боксофиса, "Черната пантера" постави и още един рекорд – превърна се в най-високо оценения филм за супергерои за всички времена в популярния сайт Rotten Tomatoes.

Историята за принц Т‘Чала, който се завърна в родната Уаканда, за да стане крал и съответно супергерой, направи своя дебют в кината в България през изминалия уикенд. Боксофисът от 307 000 лв. отреди на атрактивното приключение второ място за най-добър премиерен уикенд за годината.

Още от Play