Един от най-големите тв продуценти в Съединените щати вече има нов дом и това е Netflix. Райън Мърфи, движещата сила зад сериали като "Зловеща семейна история" (American Horror Story) и "Американска криминална история" (American Crime Story), ще се раздели с дългогодишните си партньори от 20th Century Fox Television за сметка на лидера в стрийминга на видео съдържание.

Сделката наистина е мащабна - тя обхваща период от пет години и 300 милиона долара.

Мърфи и неговата собствена компания Ryan Murphy Productions ще работят за Netflix от 1 юли, когато изтича ангажиментът им с 20th Century Fox Television. Новата договорка идва, след като продуцентът бе заявил, че ще изчака да види каква ще бъде съдбата на телевизионното подразделение на холивудското студио при закупуването му от Disney.

Продуцентът разкрива, че е имал оферти от три водещи стрийминг компании, както и ново предложение за подновяване на договора с 20th Century Fox Television на стойност 40 милиона долара на година.

Имайки предвид обаче несигурната съдба на тв подразделението под шапката на Disney, Мърфи е предпочел Netflix. Същото съвсем наскоро направи и Шонда Раймс, която създаде популярните сериали "Анатомията на Грей" (Grey's Anatomy) и Scandal. Стрийминг лидерът търси усилено продуценти от голям калибър, за да наблегне на собственото си съдържание и най-вече на това то да остава собственост на компанията.

Тагове: