Слушалките AirPods на Apple станаха едни от най-популярните модели на пазара и успехът на пуснатите наскоро AirPods Pro показва, че хората още искат да си ги купуват. Това обаче скоро може да се промени, но не за друго, а защото според слуховете Aрple планира да остави по чифт AirPods в кутията на следващото си iPhone поколение.   

Всъщност, въпреки че това не се уточнява, може би само Pro моделите на телефона ще получат безжични слушалки, но не и по-евтиният вариант. Подобни слухове обаче трябва да се приемат с едно наум, защото Apple е прочута със своята стиснатост, що се отнася до аксесоарите, които включва в комплектите. Тази година потребителите за пръв път получиха зарядно за бързо зареждане с телефона, който им струва 1000 долара, а избралите по-евтиния вариант продължават да се мъчат с безобразно бавното 5 W зареждане. Когато става въпрос за слушалки, компанията използва същия Lightning адаптер от години, без значение от модела на телефона. Ако слухът се окаже верен, като нищо включването на чифт AirPods може да стане срещу повишаване на цената на Prо моделите с още 100 долара например. Технически това означава, че потребителите все пак спестяват 60 долара, но в същото време плащат 100 долара повече, ако вече притежават чифт AirPods.

За Apple такъв ход има логика, ако компанията иска да засили разликата между стандартните и Pro моделите – чифт безжични AirPods в кутията могат да накарат хората да бръкнат по-дълбоко в джоба за по-скъп телефон.

Виж още: 10-те най-популярни Black Friday продукта, по които хората луднаха през годините

Тагове: