Киносалоните отново започват да отварят врати, след като бяха затворени месеци наред заради пандемията. В САЩ “Джурасик парк“, хитът на Стивън Спилбърг от 1993 г.,  отново е номер едно на големите екрани. За последния уикенд филмът е генерирал $517 000 в бокс офиса.

Това, че тогава в Северна Америка се празнува и Денят на бащата, със сигурност е помогнало. А причината да се излъчват стари филми в момента е, че просто няма достатъчно нови, понеже премиерите на повечето бяха изтеглени напред във времето, а продукцията на незавършените бе паузирана. И така 27 години по-късно „Джурасик парк“ отново е номер 1, „Челюсти“ е на втората позиция, а „Завръщане в бъдещето“ и „Е.Т.“ заеха последните две места в челната десетка. Ако сегашният график за излизане на нови заглавия си остане същият, то лентата на Спилбърг може да се задържи на върха още известно време.

При оригиналната премиера на „Джурасик парк“ през 1993 г. филмът донася 47 милиона щатски долара само в първия си уикенд по киносалоните. Още по-впечатляващото е, че тогава се задържа по кината в продължение на година и половина. Когато най-после ги напуска, вече е генерирал печалби от 917 милиона долара. Дебют на 3D адаптация на лентата през 2013 г. донася още 118 милиона.

Междувременно можете да насладите на оригиналния трейлър на "Джурасик парк":

Вижте още: Звездите от оригиналния Jurassic Park се завръщат в Jurassic World 3