„Отмъстителите: Краят“ на Disney запази първото си място в бокс офис класацията на Северна Америка за трета поредна седмица с приходи от 65 милиона щатски долара. На второ място се класира „Детектив Пикачу“ на Warner Bros. с приблизително 58 милиона долара. Базираният на популярната Pokémon поредица филм се превърна в най-успешния дебют на филм, адаптиран по видеоигра. По този начин лентата задмина предишния рекордьор „Лара Крофт: Томб Рейдър“, който през 2001 г. спечели 47.7 милиона долара. В допълнение филмът явно толкова се е харесал на публиката, че вече има „A“ рейтинг в CinemaScore. Само шест филма, адаптирани по видеоигра, са отбелязала рейтинг, по-висок от "B". Всъщност това са предишните три филма на Pokemon, допълвани от  Mortal Kombat и Rampage.

Виж още: Пуснахме сълза – трейлърът на „Цар Лъв“ е сила

„Получи се заради безгрижния характер на филма. Не е необходимо да си фен на Pokémon, за да отидеш да го гледаш“, коментира Джеф Голдстийн от Warner Bros.

Вероятно „Детектив Пикачу“ ще тръгне по стъпките на предишните адаптации за видеоигри и ще видим „домашни“ печалби от порядъка на 145 - 165 милиона. Филми като Hitman, Lara Croft Tomb Raider и Prince of Persia донесоха приходи около 175 милиона долара, така че  представянето на „Детектив Пикачу“ е по-близко до това Rampage и The Angry Birds Movie. Въпреки това очевидно говорим за филм, който скоро ще се превърне в най-доходоносната адаптация на видеоигра на всички времена в страната, тъй като вече си осигури място сред първите десет само три дни следи излизането си.

Тагове:
Още от Play