Миналата седмица ЕА и Respawn обявиха новата Star Wars Jedi: Fallen Order, която ще излезе за РС, PS4 и Xbox One през ноември. Играта разказва историята на герой, носещ името Cal, който оцелява след прочутата Директива 66 и е принуден да крие своите джедайски умения, за да остане жив.  

Скоро след анонса говорителят на ЕА Джей Инграм беше запитан в Twitter дали има вероятност играта да излезе за Nintendo Switch, макар и на по-късен етап. Неговият любезен отговор бе, че колкото и да е готина хибридната конзола, ЕА няма планове за такъв порт.

Неотдавна Respawn трябваше да отговаря на подобен въпрос, но този път за хитовия онлайн шутър Apex Legends. Тогава студиото призна, че също нищо не е планирано, но поне уточни, че „би желало“ да портне играта за Switch и се вслушва в исканията на феновете на Nintendo.

Така вероятността и за двете игри засега е малка към никаква, а онези от вас, които търсят тръпката „Междузвездни войни“ на своя Switch, ще трябва да почакат чак до 13-ти септември, когато излиза скромната Star Wars Pinball на Zen Studios.