Disney е една от най-големите компании в света и не само притежава популярно оригинално съдържание, но и държи правата върху две от най-печелившите марки в Холивуд: Marvel и Star Wars. Това позволява на гиганта да се разпорежда доста агресивно за начина, по който ще бъдат показвани в кината филмите от двете марки, и явно компанията дори е започнала да прекалява.

Оказва се, че някои кина в САЩ няма да прожектират новия Star Wars: The Last Jedi именно заради прекалените изисквания на Disney. Едно от тези изисквания е компанията да получи 65 процента от приходите от продажба на билети, което е най-високият процент, искан някога от холивудско студио. Освен това Disney настоява прожекцията да върви в най-голямата зала на киното за поне 4 седмици.

За сравнение студиата обикновено искат 55 - 60 процента от приходите от билети, а обикновените филми на Disney имат гарантирано само двуседмична прожекция. Много от киноверигите се притесняват, че ако исканията на Disney бъдат удовлетворени, други компании ще ги последват. Star Wars: The Last Jedi излиза по кината на 15 декември.

Тагове:
Още от Play