Disney планира да възроди класиките „Сам вкъщи“ и „Нощ в музея“. Засега обаче няма много конкретни детайли. Главният изпълнителен директор на компанията Боб Айгър потвърди, че продукциите ще бъдат възобновени за новата услуга Disney+. И двата филма са заглавия на 20th Century Fox, които станаха собственост на Disney, след като платиха $71.3 милиарда за повечето продукции на Fox.

„Фокусирани сме върху използването на огромната библиотека от страхотни заглавия на Fox за допълнително обогатяване на съдържанието на нашите платформи“, казва Боб Айгър. Нещо, което не спомена обаче, беше дали става дума за филми или сериали. „Нощ в музея“ е по-голямата продукция, донасяйки приходи от $540 милиона само в САЩ. „Сам вкъщи“ носи $490 милиона.

Изпълнителният директор отдели време и да поздрави компанията за поставения нов рекорд за приходи само от кината - $8 милиарда досега за годината. Въпреки това Disney не оправдава с малко очакванията, след като обяви печалба от $20.25 милиарда до края на третата четвърт на годината. Forbes бяха прогнозирали тя да възлиза на $21 милиарда. Това се дължи на цели три филма, които донесоха повече от 1 милиард долара – Captain Marvel, Avengers: Endgame и Aladdin. От компанията обаче едва ли ще успеят да повторят този успех догодина, предвид липсата на големи филмови заглавия, вече споменатата сделка за Fox, пълната придобивка на Hulu и инвестициите в Disney+.

Вижте още: Disney+: всичко, което трябва да знаете за новия конкурент на Netflix

Тагове:
Още от Play