През юни Microsoft обявиха проекта си Scarlett - следващата генерация на Xbox, за който от компанията казаха, че ще "вдигне летвата за мощност, скорост и производителност на конзолите". Това, което те не споменаха, е, че работят и по по-евтина и бездискова версия на Scarlett с кодово име Lockhart. Информацията идва от четирима души, информирани за плановете на компанията.

Двете next-gen конзоли се явяват като наследници на Xbox One S и Xbox One X. Lockhart ще дебютира без дисково устройство, подобно на Xbox One All-Digital изданието. Спекулира се, че компанията ще спести от силите си при правенето на хардуера на конзолата, така че тази нейна вариация ще е по-малко мощна от главния им проект Scarlett с кодово име Anaconda.

Именно Anaconda ще бъде истинският скок към следващото поколение в гейминга и се говори, че Microsoft е планирал тази конзола да има повече от 10 teraflop-a в графичната си мощност. Плановете за Lockhart може да се променят, но в момента се очаква тя да дебютира с около 4 teraflop-a. Стандартите, които Microsoft се очаква да покрие, са 4K резолюция и 60 кадъра в секунда за Scarlett и 1440p резолюция и 60 кадъра в секунда на Lockhart.

Екипът на Xbox не се е изявил официално за нищо от това. "Ние не коментираме слухове или спекулации", каза техен говорител. Най-интересният и може би най-важният въпрос е този, който все още няма окончателен отговор: колко ще ни струват тези неща?

 

Виж още: Този декември HiComm раздава подаръци цял месец

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: